IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Договорите на Ахмед Доган като консултант на "Цанков камък" отиват във ВАС

Близо 2 млн. лева е прибрал лидерът на ДПС като консултант

11:59 | 30.07.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Договорите на Ахмед Доган като консултант на "Цанков камък" отиват във ВАС

С три гласа „за“ – на Димо Гауров (Синята коалиция), Николай Коцев (ГЕРБ) и Валентин Николов (Атака), Комисията за борба с корупцията в Народното събрание реши да изпрати преписката за консултантските договори на Ахмед Доган за проекта „Цанков камък“ във Върховния административен съд (ВАС), предаде Dnes.bg.

Близо 2 млн. лева е прибрал лидерът на ДПС като консултант. Точната сума е 1 955 830 лв., или 1 млн. евро, и е платена по четири договора за изграждането на хидроенергийните проекти “Цанков камък”, “Доспат”, каскадата “Горна Арда” и язовир “Тунджа”.

Това става ясно от доклада на парламентарната комисия „Антимафия“.

От няколко дни се разгръща мащабна манипулация, която цели да се радикализира ситуацията около казуса с преписката за конфликт на интереси, свързана с Ахмед Доган, коментира доклада дясната ръка на Доган – Лютви Местан.

Според него и вчерашното, и днешното заседание на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси са били в нарушение както на парламентарния правилник, така и на вътрешните правила за работа на комисията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Стамболов
преди 13 години
Нова победа за прозрачното управление на ГЕРБ!Архитектът на политическата корупция Ахмед Доган, който разпределяше порциите в държавата, отива на съд. Също така Джем Мустафа е даден на съд за сводничество - доказателство за успеха в борбата с дребната престъпност.Бойко Борисов изпълнява своите ангажименти както пред българското общество, така и пред Европейската Комисия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още